Deze week

Week 39

Deze week te oogsten:

In het eerste vak (van rechts naar links):
Tomaten
Snijbiet
Tweede lichting spitskool (kleintjes)

In het tweede vak:
Courgette
Mais
Wortel (enkelen)

In het achterste vak:
Venkel (de laatsten)
Rode biet (regenboog biet)

In de ton onder de tafel:
Aardappels
Appels van een bio boer

Enkele maiskolven zijn te oogsten, kijk het instructiefilmpje in de chat of vraag even of ze geoogst kunnen worden

Week 38

Deze week te oogsten:

In het eerste vak (van rechts naar links):

  • Tomaten
  • Snijbiet
  • Rode eikenbladsla

In het tweede vak:

  • Courgette (De laatsten)
  • Mais
  • Wortel (enkelen)

In het achterste vak:

  • Venkel
  • Rode biet

In de ton onder de tafel:

  • Aardappels
  • Appels van een bio boer

Enkele pompoenen en mais zijn ook al te oogsten, kijk het instructiefilmpje in de chat of vraag even of ze geoogst kunnen worden.

Week 36

Deze week te oogsten:

In het eerste vak (van rechts naar links):

  • Aardappels (meest rechter vak)
  • Tomaten
  • Snijbiet
  • Rode eikenbladsla (neem gul en onbeheerst)

In het tweede vak:

  • Courgette (De laatsten)

In het achterste vak:

  • Venkel
  • Rode biet

De pompoenen en mais komen eraan, maar hebben nog even wat tijd nodig. Nog even geduld dus!

Week 35

Deze week te oogsten:

In het eerste vak (van rechts naar links):

  • Aardappels (meest rechter vak, overwoekerd door bramen)
  • Tomaten
  • Snijbiet
  • De laatste komkommers (goed zoeken, de hazen eten er ook van)
  • Spitskool (de laatste exemplaren)
  • Rode eikebladsla

In het tweede vak:

  • Ui
  • Courgette

In het achterste vak:

  • Venkel
  • Rode biet

De pompoenen en mais komen eraan, maar hebben nog even wat tijd nodig. Nog even geduld dus!

Week 34

Deze week is het volgende te oogsten:

In het eerste vak (van rechts naar links):

  • Aardappels (meest rechter vak, overwoekerd door bramen)
  • Tomaten!!
  • Snijbiet
  • Komkommers (goed zoeken, de hazen eten er ook van)
  • Spitskool (de laatste exemplaren)
  • Rode eikebladsla

In het tweede vak:

  • Ui
  • Courgette

In het achterste vak:

  • Venkel
  • Rode biet

De pompoenen en mais komen eraan, maar hebben nog even wat tijd nodig. Nog even geduld dus!

Week 32

Deze week te oogsten!

  • Sla, is veel al wel wat bitter (door doorschieten), je kunt gewoon een blaadje proeven of je m nog lekker vind. Rode eikenblad is naar mijn mening nog het beste.
  • Courgette, laat ze niet te groot worden. Als ze toch te groot zijn zijn ze alsnog lekker, ik snij ze dan door de lengte en haal de zaden er uit
  • Broccoli πŸ₯¦
  • Chinese kool (ook lekker voor de kimchi)
  • Spitskool (ook lekker voor zuurkool)
  • Tomaten, zijn 3 verschillende soorten
  • Bramen! all you can eat!!
  • Komkommers, links van de Chinese kool (staat bordje aardappels bij πŸ€”)
    goed zoeken tussen de bladeren)
  • Koolrabi naast de mais, achter op het bed staan nog joekels
  • Bieten, Chioggia biet (staat bordje rode biet)
    Nemen jullie de laatste bieten mee? Dan kunnen we dat bed schoonmaken en wat nieuws inplanten!

Tot snel op de tuin πŸšœπŸ‘©β€πŸŒΎπŸ«›πŸ…

Week 31

Deze week te oogsten!

  • Sla! Veel is al wel wat bitter (door het doorschieten). Je kunt gewoon een blaadje proeven of je ‘m nog lekker vindt. De rode eikeblad is naar mijn mening nog het beste.
  • Courgette, laat ze niet te groot worden. als ze toch te groot zijn, zijn ze alsnog lekker. Ik snij ze dan door in de lengte en haal de zaden er uit.
  • Broccoli πŸ₯¦
  • Chinese kool (lekker voor de kimchi)
  • Spitskool (ook lekker voor zuurkool)
  • Tomaten, er zijn drie verschillende soorten.
  • Bramen! All you can eat!!
  • Komkommers, die vind je links van de chinese kool in het rechtervak. Je moet goed zoeken tussen de bladeren.
  • Koolrabi, die vind je naast de mais, achter op het bed staan nog joekels.
  • Bieten, Chioggia biet (staat een bordje met rode biet bij)
    Nemen jullie de laatste bieten mee? Dan kunnen we dat bed schoonmaken en wat nieuws inplanten!

Tot snel op de tuin πŸšœπŸ‘©β€πŸŒΎπŸ…

Week 30

Deze week te oogsten!

  • Sla! Veel is al wel wat bitter (door het doorschieten). Je kunt gewoon een blaadje proeven of je ‘m nog lekker vindt. De rode eikeblad is naar mijn mening nog het beste.
  • Courgette, neem alsjeblieft veel mee! Afsnijden bij het steeltje.
  • Ook hebben we de eerste broccoli eraf gehaald! Kijk even of ze groot genoeg zijn, dan afsnijden bij de steel.
  • Chinese kool (bijvoorbeeld lekker voor de kimchi)
  • Spitskool (ook lekker voor zuurkool)
  • Paksoi, in principe al geschoten, maar op zich wel lekker, ook de bloem. Of ook voor in de kimchi.
  • Tuinbonen, als je goed zoekt, vind je nog wel wat dikke ertussen!
  • Kapucijners en doperwtjes, ook in het rechter vak nog wel te vinden!
  • De eerste tomaatjes zitten er aan! Afbreken als ze mooi rood zijn.
  • En natuurlijk de bramen, overal! All you can eat!!

Week 29

  • Courgette (bij het steeltje afsnijden)
  • Koolrabi (witte en paarse, kan onder afknippen of hele plant er uit)
  • Sla (krop en krul, net onder krop afsnijden)
  • Chinese kool (voelen of de krop vol zit, dan onder afsnijden)
  • Spitskool (voelen of het een mooie volle kool is, dan afsnijden, buitenste bladeren mag je achterlaten)
  • Kapucijners en doperwten, zijn er niet zoveel, maar ze zijn er wel!
  • Tuinbonen (niet echt het jaar van de tuinboon, maar ze zitten er wel aan hier en daar)
  • Tomaten! Kom de eerste tomaten halen!
  • Bramen, zijn nu heerlijk zoet!

week 27

Te oogsten:

  • courgette (bij het steeltje afsnijden)
  • koolrabi (witte & paarse, kan onder afknippen of hele plant er uit)
  • sla (krop & krul, net onder krop afsnijden)
  • paksoy (is al aan het schieten, bloem kan ook gegeten worden, net onder krop afsnijden)
  • chinesekool (voelen of de krop vol zit, dan onder afsnijden)
  • spitskool (voelen of het een mooie volle kool is, dan afsnijden, buitenste bladeren mag je achterlaten)
  • Raapsteel ( al aan het bloeien, niet zo lekker meer maar de voor de liefhebber nog oke)
  • capucijners (paarse boontjes, voorzichtig afbreken)
  • doperwten ( de volle groene boontjes)
  • peultjes (platte groene boontjes, sugar snaps)
  • tuinbonen (niet echt het jaar van de tuinboon, maar ze zitten er wel aan hier en daar)

Als je vragen hebt over wat of hoe te oogsten, schroom dan niet om te mailen of te appen.

week 23

het groeit als kool! de regen doet de tuin ontploffen. de courgette, raapstelen en radijsen kunnen geoogst worden! kom je ook?

Week 22

Deze week planten we de Yaccon en wat bessenstruiken, er wordt verder gebouwd aan het compost toilet, maar het meeste werk gaat zitten in het ‘onkruid’ wieden.

Week 20

Deze week bereiden we ons voor op de open dag op zondag 18 mei! Kom je ook?

Week 19

We hebben onze eerste gezamelijke werkdag gehad! Het begin van de nieuwe ingang en een compost toilet zijn gebouwd. Sla, snijbiet, biet, tuinboon en tomaten zijn geplant. En er is rucola, raapsteel, radijs en nog meer tuinbonen gezaaid! Volgende week komt er weer veel plantgoed, dus alle hulp is weer welkom! Dinsdag hebben we weer een gezamelijke klusdag.

Week 18

Er is een hoop gebeurd! De peultjes, doperwtjes en capucijners staan in de grond en de uitjes zijn geplant. Ook is er een slakkenbestrijdingsteam gearriveerd! We hebben namelijk drie loopeenden geadopteerd. Ook staat er heel wat in de opkweek, dus kom volgende week gezellig mee planten!

Week 17

Door een aantal tegenslagen zijn we iets later begonnen dan gepland. Ook hebben we besloten de tuin iets kleiner te beginnen dan oorspronkelijk het plan was. We beginnen nu met twee vakken strokenteelt waarinn de eerste twee bedden aardappelen zijn gepoot!

Week 13

We zijn begonnen! Deze week zijn we druk bezig geweest met maaien en het ontginnen van dit verwoekerde perceel. Aankomende week zullen we hiermee verdergaan en beginnen met het voorzaaien van de bonen.